IzdvojenoRegija

VIKEND PROGNOZA Danas obilna kiša, a onda – preokret

0

Nema sumnje, temperaturno proljeće nam je stiglo. Jučer je u Komiži službeno izmjeren 21 stupanj Celzijusa, što je najviša vrijednost izmjerena u dosadašnjem tijeku godine. Toplo će se zadržati do kraja tjedna, no vremenske prilike bit će dinamične, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Danas nas očekuje umjereni znatno oblačno, povremeno uz kišu, a na moru je mjestimice moguća grmljavina. Do kraja dana, lokalno će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru, osobito na krajnjem jugu Dalmacije. Puhat će umjereno do pojačano jugo, popodne će prestati i okretati na sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 8 do 15°C, najviše dnevne od 13 do 18°C.

Očekivane oborine tijekom petka.

U subotu će biti i sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini predjela suho, no popodne i navečer iz povećanu naoblaku mjestimice može biti slabe kiše, uglavnom u dijelu Zagore. Vjetar slab, na moru sjeverozapadnjak, navečer će se sa sjevera Jadrana širiti bura. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 14 do 19°C.

U nedjelju pretežno sunčano. Još ujutro će biti bure, ali će danju prestati. Jutro i večer malo hladniji, danju većinom od 13 do 19°C.

Novo jugo, vjerojatno i olujno, očekuje se u utorak.

Izvor: Dalmacija Danas