Crna kronikaIzdvojeno

Umro čovjek koji se zapalio na Markovu trgu

0

Čovjek koji se danas zapalio na Markovu trgu umro je u bolnici.

Iz KBC-a Sestre milosrdnice priopćili su kako je muškarac koji se samozapalio na Trgu svetog Marka u Zagrebu i koji je bio zbrinut na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice, u jedinici intenzivnog liječenja, usprkos poduzetim naporima liječnika preminuo od zadobivenih ozljeda iza 21 sat.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili, zadobio opekline četvrtog stupnja po cijeloj površini tijela.

Jutros u 9:37 policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u vladi. “Čim je obaviješten, predsjednik vlade i ministri financija i gospodarstva odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome”, priopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje obitelji stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o tom događaju i dalje izvješćuju javnost.

***

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)