IzdvojenoLuka Ploče

UGLJEN ZA SRBIJU Dogovorena otprema 400 tisuća tona iz Luke Ploče za Elektroprivredu Srbije

0

U Doboju je jučer održan sastanak članova uprava Željeznica Republike Srpske (ŽRS), Željeznica Federacije BiH, Srbija kargo i rukovodstva Elektroprivrede Srbije na kome je usaglašen nacrt budućeg sporazuma na prijevozu 400.000 tona ugljena tijekom 2023. godine iz Luke Ploče za Srbiju, kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH.

Na sastanku je razgovarano i o usklađivanju svih elemenata budućeg sporazuma, kao i dogovor na ispunjavanju neophodnih preduslova i obaveza budućih potpisnika za početak realizacije prijevoza novih količina ugljena iz Luke Ploče za Elektroprivredu Srbije, priopćeno je iz ŽRS-a.

– Definiranje preduslova za početak realizacije prijevoza novih 400.000 tona ugljena u 2023. godini iz Luke Ploče za Srbiju kroz Republiku Srpsku i FBiH, podrazumijeva precizno definiranje obaveza budućih potpisnika sporazuma, način otpreme i dinamiku prijevoza – ističu iz ŽRS-a.

Budući sporazum i realizacija prijevoza ugljena iz Hrvatske za Srbiju kroz Republiku Srpsku i Federaciju BiH označen je kao još jedan od visoko prioritetnih ciljeva u okviru nastojanja za proširivanje i razvoj regionalne suradnje, s namjerom aktivnog učešća željezničkih tvrtki u stabilizaciji energetske situacije u regiji i nastavku neometanog i kontinuiranog rada elektrana u okruženju.