0

Povodom 3. prosinca, Dana osoba s invaliditetom, Udruga Ploče održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj se između ostalog biralo i novo vodeće članstvo udruge.

Umjesto došadašnjeg predsjednika Dragija Jurasa novi predsjednik je Marko Stjepanović koji je izabran na mandat od 4 godine, tajnik-likvidator ostala je Velinka Žuža.

Udruga osoba sa invaliditetom osnova je 2002.godine, trenutno broji 20 aktivnih članova. Okupljaju se u prostorijama udruge svake srijede od 10 – 12 sati. Svakodnevno im je, po dogovoru, na raspolaganju sala za vježbanje od 17 – 19 sati sa stazom za trčanje. biciklom, spravama za leđa, masažerom, steperom, ležajem za masažu i još drugim pomagalima.

Nakon izbora uslijedio je ukusni domjenak kojeg su pripremili učenici ugostiteljske struke Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Pločama.

Uz članove udruge domjenku su nazočili Slavenka Mušan iz Centra za socijalnu skrb, pročelnik Grad Ploče Daniel Štula, ravnateljica srednje škole Ina Žderić kao i drugi.

– Ovim putem želim se zahvaliti na potpori Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i Gradu Ploče koji našim članovima omogućavaju pojedine vježbe i kinezoterapiju kod “Pomoć u kući” gospođe Ivane Miličević kao i mnogim drugim koji su prepoznali naše potrebe i tu su uz nas – rekao je novi predsjenik udruge Marko Stjepanović.

Piše i slike: Branko Kulidžan

Više u kategoriji Grad