IzdvojenoRegija

Udruga obrtnika Grada Ploča posjetila “Dane otvorenih vrata peljeških podruma 2023.”

0

U nedjelju 03.12.2023.godine Pločani su u organizaciji Udruge obrtnika grada Ploča i ove godine posjetili već tradicionalne 16. “Dane otvorenih vrata peljeških podruma 2023.”

Posjeta je započela u pitoresknim Putnikovićima, mjestu sa svega stotinjak stanovnika, ali sa jakom tradicijom proizvodnje vina i predivnim muzejem vina, gdje su domaćini uz zvuke dalmatinske muzike i ukusnu hranu ponudili razna kvalitetna vina.

Potom su posjetili ljupku Janjinu, mjesto sa 540 stanovnika kojom dominira predivna crkva sv. Vlahe, a u čijem su podnožju ljubitelji kvalitetne hrane i vina mogli uživati u raznim konobama.

U Kunu Pelješku naselje sa 210 stanovnika, 400 m/nm stigli su u sumrak, posjetili Agroturizam Antunović i njihovu konobu koju preporučuju svim putnicima namjernicima. Predivan rustikalni prostor, ugodna atmosfera, ljubazno osoblje i prekrasna hrana i pića za gurmanska nepca.

Na kraju su se svi sastali u Potomju, mjestu sa dvjestotinjak stanovnika, središtu proizvodnje najboljih crnih vina u Hrvatskoj, gdje su ljubitelji dobre kapljice i muzike došli na svoje sve do kasno u noć.