IzdvojenoRegija

TUŽNA VIJEST Iznenada je preminuo glazbenik Jurica Popović

0

U 66. godini iznenada je preminuo glazbenik Jurica Popović. Poznati glazbenik i životni partner dizajnerice i glazbenice Matije Vuice glazbom se profesionalno bavi od 1981. godine.

Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića.

Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–im) do instrumentalne glazbe.

U rujnu je Popović predstavio publici drugi video/ singl „Zagrli me, poljubi me“ s novog albuma „Preslagivanje“.  – U ovom sumornom okruženju, koje se nadvilo nad nama, ljubav nam jedino preostaje kao štit i snaga. Zato, jedino smisleno što mi dolazi na pamet je ponuditi neku vibraciju kroz pjesmu, koja bi ljude mogla uzdići iznad ove sveopće dezorijentiranosti – kazao je tada glazbenik.

Prije tri godine objavio je album “Kozmičko dijete” i tada u jeku pandemije koronavirusa njegove pjesme su zračile optimizmom i entuzijazmom, a glazbenik nam je tada rekao da je kreativni rad njegov pojas za spašavanje. Glazba je bila njegova strast i sam je radio aranžmane za svoje pjesme, pisao tekstove i glazbu, pa čak smišljao i ideje za spotove, a otkrio je prije tri godine kako to nije isključivo zato što sve voli imati pod kontrolom.

– Odlučujuće je i to što me sav taj rad ispunjava velikim zadovoljstvom. Kada bih prepustio dio toga nekome drugome, tada ne bih mogao toliko trošiti tuđe vrijeme na svoje zamisli i eksperimente koliko to mogu sebi dopustiti da bih došao do željenog rezultata – rekao je tada Popović za Večernji list.