IzdvojenoRegija

TOPLI OBROK U OSNOVNOJ ŠKOLI? Održan sastanak s ravnateljima

0

Zamjenik župana Joško Cebalo i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović sastali su se s ravnateljima osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija na temu obveze uvođenja obroka za sve učenike u osnovnim školama.

‘Svakako da je, posebno na aktualnu situaciju, ovo jedan pohvalan potez Ministarstva znanosti i obrazovanja i Vlade Republike Hrvatske. Naravno da će organizacija uvođenja obroka biti jedan poseban izazov, no uvjeren sam da ćete se s njime znati nositi. Županija će vam svima, kao i uvijek, biti na raspolaganju’, poručio je zamjenik Cebalo te naglasio kako bi sve škole trebale dostaviti aktualno stanje što se tiče mogućnosti organizacije, poput osoblja, ali i potrebnih prostora.

Privremena pročelnica Ana Čeović izložila je ukratko nove smjernice resornog ministarstva, kao i mogućnosti organizacije po školama, naravno uz uvažavanje uvjeta koje škole imaju, a što se odnosi na situacije u kojima u školama postoji ili ne postoji blagovaonica, to jest kuhinja.

Na sastanku su iznesena i iskustva u školama koje su već ranije organizirale uvođenje obroka te je zaključeno kako će sami ravnatelji, uz potporu stručnog osoblja u školama biti pravi nositelji uvođenja ovog noviteta, a na korist svih učenika.