0

Dana 08.05. obilježava se Svjetski dan Crvenog križa.

Tim povodom u Ulici dr.Franje Tuđmana u Pločama, nasuprot Port Malla, uz pomoć volontera pločanskog Crvenog križa i mladih, provest će se različite aktivnosti.

Tako ćete od 8 sati moći izmjeriti šećer, tlak, kolesterol, ukoliko je prošlo tri mjeseca od zadnjeg mjerenja, pa se zainteresirani mole da dođu na tašte.

Mladi Crvenog križa će vam pokazati osnovne postupke pružanja Prve pomoći za različite vrste ozljeda, a po prvi puta vodeći se pozitivnim primjerom kolega, organizirat će se i humanitarni buvljak.

Usprkos činjenici da je od odjeće daleko potrebnija hrana, ljudi su dalje skloniji dostavljati odjeću. Hrana je sve skuplja, potrebe pomoći sve su veće, a police socijalnih samoposluga Crvenih križeva nekada je teško popuniti.

U Gradskom društvu Crvenog križa Ploče rješenje su pronašli u buvljaku. Eko-humanitarni buvljak “Roba za hranu” koncipiran je kao mjesto na kojem si bilo tko može odabrati bilo što od odjeće i ostalog, a zauzvrat donirati hranu, higijenske potrepštine ili novac sukladno svojim mogućnostima.

“Nadamo se da se vidimo u što većem broju dana 08.05. (srijeda) od 08 do 11 sati” – pozivaju iz Crvenog križa Ploče!

Naslovna foto: Ante Šunjić/Slobodna Dalmacija

Više u kategoriji Grad