GradIzdvojeno

Sutra se održava završna konferencija projekta „Kvalitetnim odlukama do dobrog zdravlja“

0

Završna konferencija će se održati dana 19. rujna 2023.godine s početkom u 10.00 sati, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, Gračka 5, Ploče.

Konferenciju će voditi Ivan Jerković, voditelj projekta.

Cilj projekta je bio podizanje svijesti građana grada Ploča o važnosti zdrave i pravilne prehrane te vježbanja u svrhu prevencije nastanka kroničnih oboljenja kao što je dijabetes te drugih kroničnih nezaraznih bolesti. Ujedno, projektom se željelo ukazati na potrebu i važnost za prevenciju razvoja dodatnih raznih oboljenja kod osoba kod kojih je jedan oblik oboljenja već nastupio.

Projektne aktivnosti bile su orijentirane na djecu osnovnoškolskog uzrasta kako bi im se već u ranoj dobi ukazalo na važnost stvaranja zdravih navika, posebno prehrane. Isto tako projekt je bio orijentiran i na osobe starije od 65 godina koje već imaju višestruke dijagnoze i rizična su skupina za razna oboljenja uzrokovana nepravilnom prehranom i nedostatkom tjelesne aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta: 49.500,10 eura (372.958,51 HRK) Iznos koji financira EU: Europski socijalni fond (85%) i Državni proračun Republike Hrvatske (15%).