Politika i gospodarstvo

SURADNJA: Pelješki most povezao je neretvanske proizvode i dubrovačke hotele

0

Opuzenska tvrtka Agro Neretva od ove godine će svakodnevno opskrbljivati većinu dubrovačkih hotela svježim voćem i povrćem i to uglavnom hrvatskog podrijetla. Velika je to stvar za ne samo za tu tvrtku, već i poljoprivrednike, njihove kooperante, poljoprivrednike iz doline Neretve, ali i Slavonije, Istre te varaždinskog područja.

Tvrtka ima veliki logistički centar u Opuzenu, kao i otkupni u Zagrebu. I to sve, reći će vlasnik i direktor Agro Neretve Ivan Bjeliš: bez eura pomoći iz europskih fondova.

– Već tri, četiri godine snabdijevamo trgovačke centre, a ove godine smo se odlučili krenuti i u opskrbu dubrovačkih hotela. Imamo logistički centar u Opuzenu i u Zagrebu gdje prikupljamo voće i povrće iz cijele Hrvatske. Od ove godine ćemo ga distribuirati i prema Dubrovniku do kojeg nam je sada, nakon izgradnje Pelješkog mosta, dosta jednostavnije doći iz Opuzena jer nema više granica. Stoga smo odmah za prvu sezonu nakon otvaranja mosta odlučili krenuti s distribucijom hrvatskog voća i povrća u hotele diljem dubrovačkog područja – rekao je Ivo Bjeliš za Južni dodajući kako su velike i ozbiljne hotelske kuće spremno prihvatile opskrbu domaćim voćem i povrćem.

Više možete pročitati OVDJE.