Regija

SUHO I HLADNO Prognoza vremena za sljedeći tjedan

0

U novi tjedan smo ušli hladnim jutrom. Gotovo cijelu Dalmatinsku zagoru okovao je mraz. U Blacama iza Kozjaka temperatura zraka se noćas približila čak -9°C. To je 2 stupnja toplije nego je izmjereno na Sinjalu, najvišem vrhu Hrvatske, na Dinari što znači da je nakon dosta dana ponovno nastupila temperaturna inverzija.

Kraj siječnja i početak veljače neće donijeti posebno dinamično vrijeme, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Iako velike zime neće biti, temperature zraka bit će malo niže od prosjeka za dio godine, a u dane vikenda malo će zatopliti.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme, u kotlinama Zagore mjestimice uz jutarnju maglu. Bit će tiho, a navečer će zapuhati slaba tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori većinom od -7 do -2°C, uz obalu i na otocima od -2 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 8 do 13°C.

U utorak pretežno sunčano. Puhat će umjerena, povremeno i pojačana tramontana. Temperature od jutra u blagom porastu, najviše dnevne većinom od 10 do 15°C.

Srijeda donosi djelomično sunčano i suho vrijeme. Bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

Četvrtak će biti najoblačniji dan tjedna. Bit će pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu, a u planinama i dijelu Zagore može biti malo snijega. Krajem dana razvedravanje. U početku će puhati slabo jugo, do večeri bura i tramontana. Najviše dnevne temperature od 5 do 12°C.

U petak pretežno sunčano uz umjerenu, ponegdje i jaku tramontanu. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

U dane vikenda bit će pretežno sunčano i suho. Vjetar će sasvim oslabiti. Bit će malo toplije, osobito u nedjelju kada temperature mogu prelaziti 15°C u najtoplijem dijelu dana, prognozira Rade Popadić.