EkologijaIzdvojeno

ŠTA JE S GLAVOM? Rijeka Matica krcata otpadom cijelom svojom dužinom

0

“Ovim putem bih Vas molio da objavite fotografije rugla koje “krasi” našu Maticu i naše Jezero polje. Gomile raznog otpada, ambalaže pesticida, poljoprivrednog otpada, žice, biootpada i ostaloga. Sve od navedenoga je došlo iz Dusine i samo me zanima kakav čovik mora bit da truje sam sebe i baca smeće u prirodu i Maticu kraj toliko suvremenijih opcija zbrinjavanja otpada” – stiglo je u inbox Vrgorskih novina. 

“Danas smo bili na potezu od Sumlja do Pranjića Jazića (~300m dužine plovnog puta) u Draževitićima i fotografirali riječnu obalu, otpad pod vodom nismo u mogućnosti fotografirati ali smo djelomično uklonili otpad i iz vode i sa obale. Cijelom dužinom rijeka Matica je krcata otpadom i plovni put je zakrčen na više mjesta zbog naplavljenog otpada i oborenih vrba i topola.

Iako Vodoprivreda malča obalu na nekoliko mjesta također taj otpad usitni i tu bude više štete nego koristi jer se plovni put ne uređuje a smeće ostaje u prirodi” – piše u poruci koju su dobile Vrgorske novine s pripadajućim fotografijama: