Nekategorizirano

SPLITSKO-MAKARSKA NADBISKUPIJA Raspored slavlja krizmi u 2023. godini

0

Usprkos tome što su se cijene svega, pa tako i ugostiteljskih usluga, podigle u odnosu na lanjsku godinu, roditelji prvopričesnika i krizmanika ipak ne štede kada su u pitanju svečani ručkovi koji uslijede nakon primanja sakramenata. Jednostavno se uvriježilo da se ručkovi organiziraju po restoranima i u pravilu tu bude, više-manje, dvadesetak ljudi.

Najviše pričesti i krizmi se održava u svibnju i nije prvi put da je “borba” za slobodna mjesta u ugostiteljskim objektima, a ove sezone kao najokupiraniji datum pokazao se 14. svibnja. Te nedjelje se u puno crkvi organiziraju pričesti, a istog tog datuma je zakazana i krizma u čak 27 župa pri Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Prvopričesnici već znaju datum kad će prvi put primiti taj sakrament, jer o terminima odlučuju župnici, ali krizmanicima je tek nekidan objavljen raspored slavlja sakramenta u njihovoj župi, budući da župnici šalju prijedloge, a u Nadbiskupiji se donosi konačna odluka o terminu budući da krizme iziskuju dolazak nadbiskupa ili njegovih delegata, pa se sve to treba uskladiti.

Nadbiskupski ordinarijat u Splitu donio je službeni raspored slavlja krizmi u 2023. godini na području Splitsko-makarske nadbiskupije: