IzdvojenoRegija

Snijeg počeo padati u dijelovima Dalmacije. Dinara je najhladnija u Hrvatskoj, osjet hladnoće -18 stupnjeva!

0

Nakon što je zahvatio veći dio zemlje, u večernjim satima pad temperature zraka bilježi se i u Dalmaciji. Tako su temperature zraka u 20 sati od 0°C na kninskom području do 13°C na dubrovačkom području i vanjskim otocima Dalmacije, piše Dalmacija danas.

Dok se podno Velebita mjere orkanski udari bure, u Dalmaciji su oni znatno blaži. Tako su najjači udari u Šibeniku i Zadru bili do 79 km/h, u Splitu 76 km/h.

Očekivano, najviše je zahladilo u planinama. Sinjal na Dinari je najhladniji u Hrvatskoj s -9°C. Velika Duvjakuša na Dinari mjeri -8°C uz buru i osjet hladnoće do -18°C. Na Velikom Kablu, najviše vrhu Mosora, temperatura je -3°C, a snijeg pada do oko 900 metara nadmorske visine. Na Biokovu snijeg pada dosta nisko, a zabijelila su se i Gornja Brela.

Na Dinari i Kamešnici snijeg pada još od sredine dana, a navečer je počeo padati i u Dalmatinskoj zagori iznad 600 metara nadmorske visine.

Primjerice snijeg pada u Lokvičićima na imotskom području, u okolici Knina, Kijeva, u Hrvacama, Ogorju, Zadvarju, na Zelovu…

Susnježice ima u velikom dijelu Zagore i zadarskog zaleđa.

Oborina će biti noćas i tijekom ponedjeljka, ali će sve više slabiti uz postupno slabljenje bure. Zadržat će se hladno, piše Dalmacija danas.