Regija

Snijeg na Biokovu donio i prve probleme, stranci se upustili u vožnju opasnom cestom prekrivenom ledom

0

Prvi snijeg na Biokovu donio i prve probleme. HGSS Makarska objavili su kako su tijekom proteklog vikenda primili dva poziva u pomoć zbog snježnog pokrivača i leda na Biokovskoj cesti koja prolazi kroz PP Biokovo s lokacije popularno nazvane ‘Četvorka’.

‘Iako je Park prirode Biokovo službeno zatvoren za javnost te se ulazi isključivo na vlastitu odgovornost, dvije grupe stranih državljana (jedna u subotu, jedna u nedjelju) su se ipak upustile u vožnju prometnicom koja je prekrivena snijegom i ledom bez, za Biokovo zimi, adekvatne zimske opreme za svoja vozila (pogon 4×4, lanci, lopata).

Srećom, zbog održavanja 42. Memorijalnog pohoda povodom pogibije Slobodana Ravlića članovi HGSS stanice Makarska su već dežurali u Kući na Biokovu te su u vrlo kratkom roku obje intervencije bile riješene’, objavili su makarski HGSS-ovci.

Još jednom su napomenuli kako je prilikom planiranja odlaska u/na planinu bitno provjeriti vremenske prilike kako bismo mogli ponijeti adekvatnu opremu, odjeću i obuću uz standardnu i obaveznu vodu, hranu, kartu, GPS/kompas, rasvjetu i prvu pomoć.

‘Isto tako, ako na planinu dolazimo vozilom, moramo provjeriti u kakvom su stanju prometnice. Također valja provjeriti i kakvi uvjeti nas očekuju pri povratku, kako bismo pripremili i naše vozilo na iste’, zaključili su.