GradIzdvojeno

ŠKOLSKI TRG, ASFALTIRANJE ULICE TINA UJEVIĆA Pitali smo Grad sve što vas zanima, izgradnja trga počinje sredinom ožujka

0

Kako smo već pisali, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća grada Ploča, direktor Izvora, gospodin Miljenko Polić otkrio je dinamiku radova i termine asfaltiranja i završetka projekta po pojedinim dionicama, međutim iz nekog razloga je preskočena informacija vezana za Ulicu Tina Ujevića koja je već duži period neprikladna za uporabu i bitno utječe na kvalitetu života stanara.

Iz tog razloga poslali smo upit Gradu o dinamci radova na projektu Aglomeracije Ploče u Ulici Tina Ujevića i kad će se krenuti u nastavak radova Školskog trga?

“Radovi na Aglomeraciji (izgradnji kanalizacijskog sustava) unutar obuhvata koji se preklapa s obuhvatom Školskog trga su intenzivirani, projekcija završetka radova izgradnje kanalizacijskog sustava na pozicijama ulaza 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 i 18 (mapa u prilogu) je kraj ožujka 2023. godine.

Nakon završetka spomenutih radova, na pozicijama ulaza 4, 6, 8 i 10 odabrani izvođač Doko građenje d.o.o. će započeti s radovima izgradnje Školskog trga što je planirano za sredinu ožujka 2023. godine” – odgovorile su stručne službe Grada.

Također smo doznali da će se radovi asfaltiranja dionice nerazvrstane prometnice (ispred škola) izvesti po završetku građevinskih radova na školskom trgu da se izbjegnu potencijalna oštećenja novog asfalta teškom mehanizacijom.

Paralelno je Grad Ploče započeo s proširenjem sustava javne rasvjete na pozicijama označenima zelenom bojom (potez koji nije nikako bio osvijetljen).

Plan je osvijetliti skaline i pješačke prolaze, najavljuju iz Grada.