IzdvojenoSport

SEZONA ZA PAMĆENJE PLAVOG 9 “Dolazak među jadranaše je bio pun pogodak”

0

Premijerno izdanje SuperSport 2 NL okončano je slavljem Sesveta, Zrinski se u foto finišu morao zadovoljiti drugim mjestom, a jesenski prvaci, plavi s ušća Neretve, na trećem mjestu zaokružili su redoslijed terceta najboljih klubova natjecanja. Uz broncu jadranaši su u svojim redovima imali prvog strijelca lige i najbolje ocijenjenog igrača, osvajača Trofeja SN.

Dakle, ostat će upisano da je plava devetka Nikola Marić prigrabio pojedinačna priznanja u prvom izdanju jedinstvenog trećeligaškog natjecanja. Marić je s 25 pogodaka na 27 odigranih susreta pobjegao prvom pratitelju za tri realizacije, uz naglasak kako je sve pogotke postigao iz igre.

Na 14 susreta proglašen je igračem utakmice, zaslužio ukupno 92 boda, 36 više od drugoplasiranog u borbi za Trofej SN. Zasluženo. Uoči proljetnog nastavka natjecanja Marić je postao otac, a mala Lucija dodatno je „nosila” tatu do kraja sezone za pamćenje.

A, u Ploče je stigao prije početka natjecanja iz Primorca Biograd, prije toga promijenio je brojna nogometna odredišta. I, važna značajka protekle sezone je svakako činjenica da su ga zaobišle ozljede.

– Istina, sezona za pamćenje je iza mene, kako s momčadske, tako i individualne strane. Najbolji strijelac, najbolji igrač po SN, najbolji igrač u izboru navijača, još je ostao izbor kapetana gdje sam bio prvi na polusezoni, velika stvar za mene. Dolazak među jadranaše je bio pun pogodak, znao sam da dolazim u pravu sredinu. Većinu igrača sam poznavao i znao sam da možemo puno napraviti. Naravno, poklopilo se i to da smo imali odlične trenere Mišu Krstičevića i Darka Cvijanovića – prvi su dojmovi ovog vrsnog 26-godišnjeg napadača, uz naglasak:

– Ostaje žal za prvim mjestom, bili smo vodeći 24 kola, ali ovo je povijesni uspjeh i ne treba biti nezadovoljan, uradili smo veliku stvar i možemo biti ponosni na sebe. Puno je bilo predivnih trenutaka u protekloj sezoni, treba istaknuti osvajanje Županijskog kupa, nekako je lijepo podignuti pobjednički pehar.

Jadranaši su bili najgledanija momčad natjecanja, kako doma, tako i na strani. A, Mariću su navijači plavih bili dodatni vjetar u leđa, lako uočljivo je bilo međusobno uvažavanje.

– Ploče kao grad imaju ono nešto, navijači su uvijek pozitivni, odlično su me svi prihvatili i nadam se da sam im to vratio na terenu. Velika mi je čast što sam u završnici sezone nosio i kapetansku traku, imao sam osjećaj da sam u Pločama dugo vremena, a bio sam tek jednu sezonu – dodatno Marić niže sitnice koje će mu ostati u trajnom sjećanju.

Po završetku zadnjeg susreta s Opatijom jadranaši su se otišli pozdraviti s navijačima, dio igrača poklonio je svoje dresove onim najupornijim, plava majica s brojem devet posebno je obradovala jednog presretnog dječaka.

– Dres je završio u rukama malog Olivera, koji nosi taj broj u momčadi početnika Jadrana LP, neka mu bude motiv više da jednog dana zaigra za seniorsku momčad – za kraj će sveti Nikola jadranaški, uz najavu što ga čeka u bližoj budućnosti:

– O daljnjim koracima u karijeri ne mogu sad ništa konkretno reći. Dosta je poziva, očekivano, ali idem se najprije nekoliko dana pošteno odmoriti, pa ćemo vidjeti što dalje. Naravno, ostaje opcija i ostanka među jadranašima, ostanka u klubu koji mi je zaista puno dao.

Tekst i foto: Radio Ploče