0

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Ploča, Aleksandar Ostojić raspisao je 18. sjednicu Gradskog vijeća Grada Ploča koja će se održati dana 21. kolovoza 2023. godine u Pučkom otvorenom učilištu Ploče.

Jedna od predloženih točaka je Prijedlog Odluke o osiguranju dodatnih financijskih sredstava za projekt „Izgradnja rekreativne zone Banja“.

U Planu proračuna za 2023. godinu za projekt su osigurana sredstva u iznosu od 53.089,00 eura. Grad Ploče proveo je otvoreni postupak javne nabave procijenjen vrijednosti 73.500,00 eura. Zaprimljena je jedna ponuda s cijenom ponude 73.476,07 eura.

Kako se navodi u Prijedlogu, Grad Ploče će prvim rebalansom Plana proračuna osigurati dodatna sredstva u iznosu 20.388,00 eura za navedeni projekt.

Kako smo već pisali, kroz projekt će se izraditi armirano-betonski temelji i zidovi, 380 m2 asfaltirane podloge igrališta s nogometnim golovima, uredit će se kolne i pješačke površine, ugraditi klupe, koševi za otpad, ograda igrališta s čeličnim stupovima te čelična vrata, postavit će se 4 stupa javne rasvjete s 8 reflektora, javna slavina s pitkom vodom te će se postaviti odvodnja s pripadajućom rešetkom.

“Cilj projekta je osigurati kvalitetne rekreacijske zone na širem području Grada Ploča te dostupna gradska zemljišta staviti u upotrebu. Izgradnja nogometnog igrališta prva je od nekoliko faza uređenja rekreativne zone Banja. Prostor je cjelovito promišljen i u doglednoj budućnosti ovdje će se realizirati još prostora za rekreaciju i razonodu” – poručili su iz Grada Ploče.

Više u kategoriji Grad