Grad

Razvojna agencija Grada Ploča organizirala predstavljanje 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Interreg Program transnacionalne suradnje

0

Razvojna agencija Grada Ploča PLORA u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u četvrtak, 8. veljače 2024. godine organizirala je predstavljanje 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga i poziva za male projekte (SMF) u sklopu Interreg Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

Programsko područje obuhvaća 9 država članica EU (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Njemačka s dvije savezne pokrajine Baden-Württemberg i Bayern, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) i 5 IPA država (Bosna i Hercegovina, Republika Moldavija, Crna Gora, Srbija i Ukrajina).

Program transnacionalne suradnje dunavske regije predstavili su predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – Ivan Lajtman, Marko Opančar i Nebojša Ivančević.

Osim samog predstavljanja poziva na dostavu projektnih prijedloga, na radionici je poboljšana suradnja između lokalnih dionika s područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine što bi u dogledno vrijeme moglo rezultirati novim projektima prekogranične suradnje.