IzdvojenoRegija

RAPSODIJA ZNANJA U Sveznalici se događaju velike stvari – zaviri u galeriju

0

Odavno je već poznato da Sveznalica osposobljava maturante za velike stvari na državnoj maturi pa tako i upisu na fakultet. Ovom prilikom zavirili smo na jedinstvene pripreme u ovom podneblju.

Od skromnih početaka prije skoro pet godina sa samo par učenika, do sada oko 150 polaznika u samo jednom ciklusu priprema, što čini skoro dvostruki broj metkovskih maturanata gimnazijalaca.

Od kuda dolaze svi ti polaznici, sigurno nisu svi iz Metkovića i doline Neretve?

Pa, osim domaćih polaznika iz cijele doline Neretve, sve više polaznika dolazi iz ČapljineLjubuškogMakarske i Mostara te preko Sveznalice traže svoju priliku za upisati željeni fakultet.

Sveznalica se iz godine u godinu usavršava, kako sa sve većim brojem predavača (trenutni broj je 15) koji su svi redom magistri i profesori svojih predmeta, tako i upotrebom modernih alata poput youtube videolekcija, stalne Whatsapp podrške prema polaznicima kao i anonimnim online anketama kojima se nastoji dobiti kvalitetna povratna informacija.

Sveznalica bilježi, kumulativno u zadnjih pet godina, prolaznost od visokih 96%, od čega je npr. prolaznost matematike više razine 97%, matematike niže razine 98%, a hrvatskog jezika čak 100% kroz sve godine priprema. Tome treba pridodati da pripreme ne pohađaju samo gimnazijalci prema kojima je državna matura koncipirana, već polaznici iz preko 20 srednjih škola, kao i otprilike isto toliko usmjerenja iz šireg podneblja.

Sveznalica tako postaje svojevrsni brend i dolinu Neretve pozicionira na kartu kao centar za naobrazbu budućih akademskih građana, dok ti isti putnici-polaznici u pauzama između predavanja obilaze jezgru grada, šetaju rivom ili su u obližnjim kafićima, a tko zna, neki od njih, možda i pronađu srednjoškolsku simpatiju.

Trenutno je u tijeku Redovni ciklus priprema koji je počeo u siječnju i traje još mjesec dana. Dio atmosfere učenja i nove vizije budućih uspješnih mladih akademskih građana pogledajte u fotogaleriji.

Kako su ispiti mature sve bliže, ovim putem najavljujemo da ubrzo kreće Proljetni ciklus priprema u Sveznalici te ukoliko se mislite upisati, požurite jer mjesta su ograničena, a vidimo da se sve veći broj polaznika upisuje iz udaljenih mjesta.

Upisati se možete online preko službene web stranice www.sveznalica.hr, a sve ostale informacije možete dobiti pozivom na broj 099/6676 – 838.