GradIzdvojeno

PULS GRADA Baba Milka Krželj – žena sa stavom, ljubiteljica mačaka izuzetne volje za životom

0

Baba Milka Krželj – žena sa stavom, rođena je 1938. u Vašarovićima pokraj Ljubuškog. Tko god je ikada posjetio Ploče sigurno je susreo babu Milku kako nasmiješeno vozi do Gradske plaže gdje odlazi svakodnevno nahraniti napuštene mačke. Zahvaljujući njoj, a i nekolicini njenih prijatelja, te “gradske” mačke nisu zapuštene ni mršave.

Često baba Milka zna reći kako voli životinje više nego ljude, što potvrđuju i njeni najbliži koji se znaju našaliti kako baba Milka ne brine što će biti s njima, jednom kad nje ne bude, jer oni su ljudi snaći će se, ali šta će njene životinje bez nje joj je najveća žal.

Cijeli je život kaže, okružena životinjama, mačkama, psima, pticama, kornjačama.. Žena je to velika srca, majka troje djece Ružice Penave, Jasne Krilić i Romea Krželja, ponosna na svojih osam unučadi i čak devetero praunučadi.

Budno prati sve društvene mreže gdje često dijeli videa svoje praunučadi koji nadasve obožavaju svoju 85-godišnju baku.

U razgovoru za Klik sa njenom kćerkom Jasnom Krilić, nasmijali smo se i nadivili svim životnim anegdotama i djelima ove osebujne bake, pa tako između ostalog saznajemo kako je sama, bez ičije pomoći, u pola noći, na svijet donijela svog sina Romea, što nam se zaista u današnje, a i bilo koje doba čini zaista nemoguće.

Baba Milka boluje od azbestoze, šećera, ima plastično koljeno i pacemaker, a kad je pitate kako je ona odgovara: – Čime sam ja zaslužila da mi je ovako dobro u životu.

85-godišnja baka koja obožava život, koja se raduje svakom danu i udahu, svakom koraku, ona koja ne propušta brinuti o napuštenim životinjama i onima koje nikada nisu ni imale dom, a i o ljudima koje razoruža svojom izuzetnom voljom za životom i ljubavi prema istom, zaista je vrijedna svake pohvale i nama, da se u ova sebična vremena, ugledamo upravo na nju.