Regija

PRVA TJEDNA PROGNOZA GODINE Mnogi planiraju vikend pred nama, hoće li biti kiše?

0

U 2023. godinu ušli smo s natprosječnom toplinom. Odstupanje od klimatološkog prosjeka znatno je izraženije na kontinentu nego na Jadranu.

Čak 19°C jučer je izmjereno i u Sisku i na Hvaru, no za Sisak je to znatno veće odstupanje od prosjeka za dio godine, bez obzira što se u oba slučaja radi o izrazito velikom odstupanju.

Slično, natprosječno toplo, bit će cijeli aktualni tjedan.

Veći dio tjedna bit će suho, a tek na njegovom kraju bit će mjestimičnih oborina, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Danas će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. U noći i ujutro mjestimice će biti magle. Vjetar slab ili će prevladavati tiho, tek na otvorenom moru krajem dana može biti slabog juga. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature većinom od 13 do 18°C.

Djelomično sunčano i većini predjela suho bit će u utorak. U noći je u Zagori i ponegdje na moru moguća magla. Na sjeveru Dalmacije mjestimice je moguća pokoja kišna kap. Vjetar slab ili će prevladavati tiho, krajem dana na otvorenom slab sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 0 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 13 do 18°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u srijedu. U noći je mjestimice moguća magla. Vjetar uz obalu slab, ali će prema otvorenom puhati umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 0 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 13 do 18°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u četvrtak. U noći je mjestimice moguća magla. Krajem dana na moru sjevernog i dijela srednjeg Jadrana moguća je slaba kiša. Vjetar slab sjeverozapadni, prema otvorenom umjeren. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 17°C.

U petak će biti djelomično sunčano i u većini predjela suho. Na moru uz povećanu naoblaku može biti pokoje kišne kapi. Vjetar slab ili će biti tiho. Temperature zraka bez veće promjene u odnosu na četvrtak.

Znatno oblačnije u odnosu na prethodne dane bit će u dane vikenda. Oborina će biti malo, uglavnom na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, više u nedjelju nego u subotu. Vjetar će biti slab. Jutarnje temperature zraka u blagom porastu, najviše dnevne većinom od 11 do 16°C.

Prema današnjim prognostičkim materijalima, kiša je moguća u ponedjeljak.