IzdvojenoSport

PROJEKT MIMOSA Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja ulagati u cikloturizam

0

Postavljanjem četiri dodatna biciklistička servisna stupa sa stalcima za bicikle Dubrovačko-neretvanska županija nastavlja s ulaganjem u biciklističku opremu i razvoj cikloturizma. Oprema je postavljena u Orebiću, Metkoviću, Veloj Luci i Mljetu dok je sredinom prošle godine već postavljeno 19 bike servis  setova diljem županije.

Ovime se omogućuje da lokalni biciklisti i sve brojniji cikloturisti imaju na biciklističkim rutama potrebnu opremu koja diže razinu usluge i predstavlja standard u regijama koje žele razvijati ovakav oblik ponude. Cikloturizam je novi brzorastući segment turizma koji nadopunjuje ukupne sadržaje, osobito u ruralnim područjima županije.

Ugrađena oprema je financirana iz projekta MIMOSA u okviru programa Interreg Italija -Hrvatska 2014.-2020., a vrijednost projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosi: 369.735,00 €. Značenje akronima MIMOSA – Maritime and multimodal sustainable passenger transport solutions and services – Pomorski i multimodalni održivi putnički promet te je osim u razvoj cikloturizma u okviru projekta dosada investirano i segment pomorstva.