IzdvojenoRegija

PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano s burom

0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti pretežno sunčano uz umjerenu do jaku buru, koja će poslijepodne oslabjeti. Na otvorenom moru popodne umjeren sjeverozapadnjak. Maksimalna temperatura zraka uglavnom između 10 i 12 °C, u unutrašnjosti oko 8 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Mjestimični udari bure 35-45, na sjevernom Jadranu do 60, u Velebitskom kanalu do 75, oslabjet će poslijepodne, a noću se zadržati do 40 čvorova samo na krajnjem jugu i u Velebitskom kanalu. Mala je mogućnost za neverin, uglavnom na otvorenom moru južnog Jadrana.

Stanje

Ciklona južno od Jadrana se polako popunjava, a greben anticiklone sa sjeverozapada sutra će slabjeti.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Bura 12-24, na sjevernom Jadranu mjestimice do 32, u Velebitskom kanalu i 38 čvorova, postupno će slabjeti i na otvorenom moru skretati na sjeverozapadni vjetar. More 2-3, na otvorenom 3-4. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro, na otvorenom moru promjenljiva naoblaka i ponegdje kiša, a mala je mogućnost i za pljusak i grmljavinu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjeren i pojačan sjeverozapadni vjetar, uz obalu bura, još samo u Velebitskom kanalu i na krajnjem jugu mjestimice jaka. More umjereno valovito, na otvorenom južnog Jadrana valovito. Pretežno vedro, na otvorenom moru promjenljiva naoblaka i ponegdje kiša, a na južnom dijelu i mogućnost za pljusak i grmljavinu.