IzdvojenoSport

PRIMA I PIJEVA Plavi veznjaci koji su prošli sve s Jadranom, do mirovine

0

Prije posljednje utakmice Jadrana Luke Ploče koju su odigrali prošle subote protiv Sesveta na igralištu Jadranovo upriličen je oproštaj od aktivnog igranja Dina Primorca i Roberta Pijevića oba po vokaciji vezna igrača.

Svoj nogometni put počeli su u najmanjim uzrasnim kategorija Dino sa 7, a Robert sa 6 godina.

Dino Primorac – prošao je sve uzrasne kategorije i veći dio od svojih 30 godina aktivnog igranja proveo je upravo u Jadranu LP. Za vrijeme fakultetskih dana igrao je u Zagrebu za Tekstilac (Ravnice) te Polet (Sveta Klara). Nakon povratka u Ploče jedno vrijeme je igrao za GOŠK-Dubrovnik 1919, te Neretvanac i Neretvu. Posljednjih 10 godina proveo je u plavoj svlačionici gdje je nosio i kapetansku traku.

Ostat će upamćen mnogim klubovima i vratarima po svojim neobranjivim slobodnim udarcima. Zbog sada poslovnih obaveza nije u mogućnosti posvetiti se više klubu i došlo je vrijeme da kopačke objesi o klin, ali kaže – tu sam uvijek na raspolaganju klubu da pomognem koliko mogu u odgoju mlađih uzrasnih kategorija.

Robert Pijević –  svoj nogometni put je počeo u kadetima najdražeg kluba da bi ga životni put odveo u Zagreb gdje je nastavio treniratri i igrati. Jedno vrijeme je proveo u NK Zagrebu te Poletu (Sveta Klara) da bi se ponovo vratio u Ploče. Od 2009. /10. do prestanka aktivnog igranja bio je sastavni dio seniorske momčadi gdje je davao sve od sebe i bio spreman na svaku žrtvu kako bi momčadi išlo dobro. Njegovi nepredvidivi udarci i pogotci u više slučajeva Pločanima su donosili vrijedne bodove. Sada se posvetio radu u klubu i trenira juniore.

Na oproštaju od broja 10 i broja 20 direktor Petrit Dulaj plavih sa ušća Neretve uručio im je, simbolično i vrijedno za sjećanje, uokvireni dres sa brojevima u kojem su bili prepoznatljivi.

Piše: Branko Kulidžan

Foto: Jurica Vukojević