Sport

PRIJAVE U TIJEKU! U Metkoviću UEFA Playmakers – jedinstven nogometni program za djevojčice

0

Djevojčice diljem Hrvatske opet će imati priliku sudjelovati u programu UEFA Playmakers i zavoljeti nogomet kroz inovativne i zabavne treninge koji prate radnju najpopularnijih Disneyjevih animiranih hitova.

Naime, krovna organizacija europskog nogometa i Disney dogovorili su četverogodišnje produljenje (do 2027. godine) paneuropskog programa za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja, a koji Hrvatski nogometni savez provodi od 1. ožujka prošle godine. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.

Nakon što je program pratio radnju animiranih filmova Izbavitelji 2, Snježno kraljevstvo 2 i Moana, novi film koji će pratiti program Playmakers je nagrađivana animirana muzička komedija Encanto. Svi odabrani animirani filmovi imaju snažan ženski lik u naslovnoj ulozi.

Zanimljivo je istaknuti rezultate provedene ankete kad je u pitanju provedba programa UEFA Playmakers u Hrvatskoj. Naime, u programu je dosad sudjelovalo 1073 djevojčica, čak 64,49 posto roditelja želi da njihove kćeri nastave sudjelovati u programu, a čak 91,15 posto djevojčica koje su sudjelovale u programu poželjele su se nogometom nastaviti baviti u klubu.

Treninzi u sklopu ovog programa prate radnju Disneyjevih hitova te djevojčicama pružaju priliku da utjelove svoje najdraže likove i usvoje temeljne nogometne vještine.

Prijave su u tijeku, roditelji se za upis djevojčica mogu javit na broj 099 673 8355 (Ante Boras).

Temeljni cilj UEFA Playmakers programa jest potaknuti djevojčice da steknu samopouzdanje u svoje sportske sposobnosti te da kreativno razmišljaju i komuniciraju s ostalim sudionicama programa. U nastavku programa treneri uvode vježbe koje razvijaju osnovne nogometne vještine, no naglasak ostaje na opuštenoj igri i zabavi.