Zabava i kultura

PREDSTAVLJAMO “VRŠNJAČKU POMOĆ” Sekcija pločanskih srednjoškolaca kojoj je primarni cilj empatija i uvažavanje drugih

0

Lijepe vijesti u ovo predbožićno vrijeme, a i početak praznika za sve učenike, stižu nam iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama.

Naime, već dvadeset godina pedagogica Marija Kalaba vodi sekciju Vršnjačka pomoć, kojoj je primarni cilj poboljšanje komunikacije, pomaganje učenicima u učenju, volontiranje te rad na sveopćoj pozitivnoj atmosferi u školi čija je glavna stavka empatija i uvažavanje drugih.

U razgovoru sa učenicima koji sudjeluju u ovoj sekciji saznali samo kako pomažu svojim vršnjacima i to na način da su svi učenici koji se jave za određeni problem anonimni, kako ne bi osjećali nelagodu.

Između razrednih odjela održalo se i natjecanje, zajednički su snimili kratki video, a za pobjednike su predložene nagrade kolektivnog pravdanja za cijeli razred, te bonovi simboličnog iznosa koji bi im poslužili za uređenje učionica.

Za sljedeće polugodište imaju još pregršt ideja, nastavljaju sa volontiranjem, posebice u Udruzi Radost, a naglasak ovog polugodišta i njihove sekcije je da su zajedničkim snagama uredili svoje radne prostore, pomagali svojim kolegama, a njihov cilj je sve ono što je prethodilo krajnjem rezultatu zajedništva, sloge i pomoći prema svojim bližnjima.

Sretan Božić svim učenicima i da se ugledamo na našu mladost koja prepoznaje snagu zajedništva.