IzdvojenoZabava i kultura

PREDSJEDNICA NADA BORAS Udruga Radost održala Izvještajno – izbornu Skupštinu

0

Udruga Radost je održala Izvještajno – izbornu Skupštinu u srijedu 12.rujna 2023.g.

Podnesena su izvješća o proteklom izvještajnom razdoblju i donesen operativni i financijski plan za 2024.godinu. Zatim su na prijedlog Upravnog odbora jednoglasno izabrani članovi upravnih tijela udruge, a za predsjednicu je ponovo izabrana Nada Boras.

Udruga trenutno provodi peti trogodišnji program “Radost je u različitosti – jednakost je u radosti” i od 2017. godine Projekt Osobna asistencija za osobe s invaliditetom koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, projekt Pomoćnici u nastavi za 2023./2024.školsku godinu (Ministarstvo znanosti i obrazovanja), Program Radost za Radosne 2023. uz finacijsku potporu Grada Ploča, 3 programa za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama (Dubrovačko-neretvanska županij) i nastavak projekta Ravnopravno roditeljstvo – MOJ TATA JE IN 2023. (Središnji ured za demografiju i mlade).

Udruga trenutno ima zaposlena 3 pomoćnika u nastavi, 8 osobnih asistenata, domaćicu u poludnevnom boravku, voditeljicu projekata i programa i voditeljicu ureda.

Stručni tim udruge su Mladenka, mag.logopedije, Mara, mag. logopedije, Ani, mag.pedagogije, a od 11.9. im se pridružila Ana, mag.edukacijske rehabilitacije i dvije vanjske stručne suradnice volonterke Iris, prof.predškolskog odgoja i Andrea, doktorandica educ.rehab. na ERF-u.

Udruga pruža usluge logopedskih terapija za 70 djece s govornim i jezičnim teškoćama, usluge osobne asistencije za 10 korisnika i uslugu poludnevnog boravka za 20 osoba s intelektualnim teškoćama. Udruga Radost je ušla u mrežu pružatelja socijalnih usluga o čemu će biti više informacija nakon što predsjednica potpiše ugovor sa resornim ministarstvom.

Nakon radnog dijela skupštine članovi, zaposlenici i volonteri udruge imali su druženje koje je proteklo u u ugodnom i radosnom raspoloženju.

Zahvaljujemo osoblju Stara dama na gostoprimstvu.

Udruga Radost