Regija

PRED NAMA JE PRVA MARČANA BURA Prije nje još jedna jača kiša

0

Iako je u nedjelju ujutro puhala tek slaba do umjerena bura u većem dijelu Dalmacije, teško se takva bura može nazvati marčanom.

U novom tjednu, reći će neki, konačno stiže prava marčana bura, no neće biti ni odveć hladna ni odveć dugotrajna. Jedina kiša koja će pasti bit će ona s utorka na srijedu, ostatak tjedna bit će suh. Ipak, dinamičnosti vremenskih prilika neće nedostajati, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Danas nas očekuje pretežno sunčano i suho. Veći dio dana bit će tiho ili uz slab dnevni vjetar. Krajem dana zapuhat će slabo do umjereno jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od -2 do 4°C, uz obalu i na otocima od 4 do 8°C. Najviše dnevne temperature od 13 do 18°C.

Utorak donosi djelomično sunčano i veći dio dana suho vrijeme, no krajem dana, a osobito navečer jače naoblačenje sa zapada uz kišu, pljuskove i grmljavinu. U noći na srijedu može biti jačih pljuskova. Puhat će jako jugo s olujnim udarima. Jutro toplije, danju većinom od 12 do 17°C.

srijedu još u početku pretežno oblačno uz povremenu kišu, u višim planinama i snijeg. Danju će oborine prestati pa će veći dio dana biti suho. Jugo će u noći okrenuti na jaku buru s olujnim udarima, podno Velebita orkanskim. Udari preko 100 km/h očekuju se na većem dijelu obale, a podno Velebita mogući su udari do 150 km/h. Osjetno hladnije, osobito u drugom dijelu dana.

U četvrtak pretežno vedro. Još ujutro umjerena do jaka bura i tramontana, slabit će u drugom dijelu dana. Jutro osjetno hladnije, danju većinom od 11 do 16°C.

U petak, subotu, i nedjelju pretežno sunčano. Vjetar slab. Jutro u petak hladno, za vikend nešto toplije. Najviše dnevne temperature u petak od 11 do 16°C, za vikend 2 do 3 stupnja toplije.

Dalmacija danas