Politika i gospodarstvo

Poziv na besplatan tečaj prerade poljoprivrednih proizvoda biljnog podrijetla – VOĆA

0

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede poziva zainteresirane poljoprivrednike na prijavu za edukaciju Prerada poljoprivrednih proizvoda biljnog podrijetla – VOĆE koji će se održati u Pločama (Poduzetnički inkubator, CRNA RIKA 7a) od 21.05 do 23.05.2024.g.

Tečaj je namijenjen svim zainteresiranim poljoprivrednicima bilo da se već bave preradom voća ili to tek namjeravaju, a koji su upisani u Upisnik PG/OPG-a. Program edukacije sadrži tehnološke teme koje obrađuju sušenje voća, preradu voća u sok, džem, marmeladu, pekmez, kompot, ulje, voćni ocat, voćno vino i voćne rakije. Dio predavanja daje naglasak na higijenske standarde za proizvodnju hrane, objekte za preradu te senzoričke karakteristike pojedinih proizvoda, kao i sve potrebne zakonske i zdravstvene zahtjeve za stavljanje gotovih proizvoda na tržište, promociju istih te upoznavanje sa osnovama ekonomike i poslovanja OPG-a, poreznom politikom i osnovama knjigovodstva.

Poljoprivredni proizvođači, polaznici tečaja prerade poljoprivrednih proizvoda, imaju mogućnost dobivanja potrebnih znanja za diversifikaciju svojeg gospodarstva kroz dopunske djelatnosti čime će povećati vrijednost vlastitih proizvoda  i biti konkurentniji na tržištu. Proizvodnjom kvalitetnih prerađevina, mali proizvođači svakako imaju svoje mjesto na zahtjevnom tržištu gdje kvalitetom, manjim serijama specifičnih proizvoda iz vlastite sirovine mogu biti prepoznati na tržištu i biti izvan konkurencije proizvodima velike proizvođačke industrije.

Tečaj se financira se  kroz Intervenciju 78.01- potpora prenošenju znanja te je besplatan za polaznike.

Kontakt za prijavu:

Srećko Bošković 099/523-9842

Srecko.boskovic@mps.hr