Politika i gospodarstvo

Povratak Matka Radonića u politiku – preuzima pločanski HSLS

0

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, raspustio je ogranak u Pločama obzirom na činjenicu da donedavna predsjednica Deni Katić nije ispunila minimalna očekivanja. Podsjećamo, HSLS je u Pločama na čelu sa Deni Katić na prošlim lokalnim izborima doživio neuspjeh nakon čega nije održan ni jedan stranački sastanak, a ni izborna skupština, piše Megamedia.

Potom je Deni Katić napustila HSLS koji sad opet preuzima Radonić.

Podsjetimo, zajedno sa HDZ-om i bivšim gradonačelnikom Krešom Vejićem, HSLS je sudjelovao u koalicijskoj gradskoj vlasti u dva mandata od 2009.do 2017.godine. Nije tajna da je u izvrsnim odnosima sa HDZ-ovom ministricom Marijom Vučković koja je jedno vrijeme obnašala i dužnost predsjednice pločanskog HDZ-a. Matko Radonić može se pohvaliti i odličnim uspjesima na izborima za Mjesne odbore.

U međuvremenu se Matko Radonić posljednjih godina povukao iz aktivne politike, no kako stvari sada stoje, slijedi veliki povratak, a prvi korak bit će izborna skupština HSLS-a u Pločama. Nakon toga se očekuje izlazak na sljedeće lokalne izbore. Ostaje nepoznato, hoće li HSLS zajedno sa HDZ-om ili će ovaj put izbore odraditi samostaln o, piše Megamedia.