IzdvojenoZabava i kultura

Pločanske učenice u Zajednici Talijana u Splitu: Izradile tri filmska plakata koja će biti predstavljena javnosti na izložbi

0

Učenice pločanske osnovne škole pozvane na izložbu u Zajednicu Talijana – Split.

U sklopu izborne nastave iz predmeta Talijanski jezik, održana je manifestacija pod nazivom Guarda che film!, projekt kojeg organizira Hrvatska udruga profesora talijanskog jezika u suradnji sa Zajednicama Talijana u Hrvatskoj.

Tema projekta usmjerenog učenicima i učiteljima talijanskog jezika je kino, nastavni resurs koji razvija motivaciju za učenje, jezične i kulturne vještine te kritičko i kreativno razmišljanje.

Učenice 5.c razreda Ema Petrušić, Lili Kostanić, Elena Dujmović, Nora Bebić, Mia Aćimović, učenice 6.a razreda Maša Šutić i Ema Šutić te mentorica Andrea Jakelić Glavor uspješno su sudjelovale u manifestaciji.

Nakon gledanja talijanskog filma Mio fratello rincorre i dinosauri, učenice su izradile tri filmska plakata koja će biti predstavljena javnosti na izložbi u prostorijama Zajednice Talijana u Splitu 15. svibnja 2024. u 18:00 h.

S veseljem Vas pozivamo u Split kako biste pružili podršku našim kreativnim i marljivim učenicama, a fotografije tri nagrađena filmska plakata donosimo nakon otvaranja izložbe!

Izvor: Osnovna škola “Vladimir Nazor” Ploče