Sport

PLOČANKE SPREMNE ZA DERBI U subotu Dalmatinka dočekuje Zrinski iz Čakovca

0

Rukometašice iz Ploča porazom su otvorile nastupe u novoj godini, međutim nemaju za čim žaliti.

Na drugoj strani bile su aktualne prvakinje Hrvatske, zagrebačke lokosice, a sastavu trenera Jerkovića nedostajalo je nekoliko bitnih igračica. Igrom većim dijelom susreta u redovima jedinog pločanskog prvoligaša su zadovoljni, piše na facebook stranicama pločanskog radija.

Ujedno, Dalmatinkama je to bio prvi susret u ovoj godini, a kako tijekom priprema nisu imale nikakve oglede, nadmetanje s hrvatskim prvakinjama bilo je pripremno za ono što ih čeka u 11.kolu 1 HRL (ž). Naglasimo, dobro su odradili taj ogled pred derbi kola protiv Zrinskog.

Pločanke i Čakovčanke prvi su susjedi na tablici, Dalmatinke imaju dva boda više na kontu, unatrag nekoliko sezona dvoboji ova dva sastava, bez obzira gdje se igralo, donosili su veliku izjednačenost i brojna uzbuđenja. Nešto slično očekuje se i sada, najavljuje Radio Ploče.

– Zrinski se pojačao u odnosu na naše zadnje nadmetanje, čeka nas teška domaća zadaća, međutim optimistična sam. Bez obzira što još ne znamo tko će nam sve nedostajati, ali dobra igra protiv Lokomotive daje mi nadu da ćemo poboljšati bodovni učinak na svom parketu. Zna se da bolje igramo u gostima, vrijeme je da u ovoj godini to preokrenemo. Po običaju protiv njih uvijek bude napeto, očekujem podršku s tribina – najavljuje starija od sestara Zelić, Anđela, a mlađa Gabrijela naglašava:

– Nadam se da ćemo odigrati obranu najbolje što znamo i možemo, svesti tehničke pogreške na minimum, posebna opasnost dolazi od Selene Milošević, stiglo im je i odlično krilo, mlada Kala Kosovac, bit će dosta ozbiljnog posla u obrani. Respekt gošćama, nema što, čeka nas zanimljivo nadmetanje, vjerujem da uz pravu našu igru bodovi ostaju u Pločama.

Susret se igra u Domu sportova, subota, s početkom u 19 sati.