Politika i gospodarstvo

PLENKOVIĆ PREDSTAVIO MJERE Financijska injekcija za korisnike dječjeg doplatka

0

Premijer Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća predstavili su novi paket vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata. Nakon sjednice, premijer Plenković obratio se medijima.

“Ovo je četvrti paket mjera. Prema reakcijama poslodavaca i sindikata, njihove su reakcije vrlo pozitivne. I HGK, Poljoprivredne komore… Svih aktera”, kazao je premijer.

“Nastavit ćemo s reguliranjem cijene plina na godišnjoj razini. Građani mogu biti mirni, plaćat će priuštivu cijenu plinu. Struju reguliramo na šest mjeseci”, ističe.

“Cijeli paket koji je naišao na potporu svih, ima ukupnu vrijednost oko 1,7 milijardi eura. Vlada je odlučila djelovati konzistentno, čvrsto, sveobuhvatno“, naveo je pa zahvalio svima na podršci.

“Za dječji doplatak idemo sa snažnom potporom, kao i do sada”, naveo je te istaknuo kako je riječ o jednokratnoj pomoći. Mjera će, navodi, obuhvatiti 128 tisuća obitelji te 230 tisuća djece. Za jedno dijete pomoć je 45 eura, za dvoje djece 70 eura, za troje 100, za četvero 130, a za pet i više 160 eura.

“To će se isplatiti u travnju, ukupno 9 milijuna eura”, dodao je.