IzdvojenoZabava i kultura

Osnovan ogranak Matice hrvatske Ploče, predsjednik Hrvoje Barbir-Barba

0

U Domu kulture osnovan je Ogranak Matice hrvatske Ploče. Jednoglasnom odlukom članova za predsjednika je izabran Hrvoje Barbir-Barba, književnik, potpredsjenik je Damir Šetka, književnik, tajnik je Denis Batinović-Pekma, skladatelj, a u Predsjedništvo su još izabrani Jelena Čelić, književnica, Tena Zmijarević, knjižničarka, Irida Oršulić, profesorica klavira i dr. Ivo Orešković, povjesničar.

Nadzorni odbor čine: Jurica Karamatić, Jure Jovica i Melanija Mioč, likvidator je Vedran Šetka, a blagajnica Tena Zmijarević. Hrvoje Barbir je imenovan osobom ovlaštenom za zastupanje pločanskog Ogranka na Glavnoj skupštini Matice hrvatske Zagrebu.

Na Osnivačkoj skupštini nazočili su brojni „Matičari“, među kojima Miro Gavran, predsjednik MH iz Zagreba, Marijo Dominiković, glavni tajnik MH, te niz drugih članova iz Dalmacije i susjedne BiH.

Izaslanica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević, i sama članica Matice, čestitala je osnivačima i izrazila uvjerenje kako će rad Matice u Pločama ostaviti veliki trag te će biti sačuvane sve dobre stvari koje su se u prošlosti događale u ovome gradu.

“Najveći hrvatski pisac i predsjednik Matice hrvatske“, kako su domaćini najavili Miru Gavrana naglasio je kako je riječ o „doista lijepom i svečanom trenutku“, podsjetivši kako je upravo u Pločama osnovan okrugli 130 ogranak Matice hrvatske, od čega su 104 ogranka u Hrvatskoj.

Ostatak teksta pročitajte na linku.