Regija

OPĆINA GRADAC: “RUKA RUCI – FAZA II” Održana početna konferencija

0

Početna konferencija projekta „Ruka ruci-faza II“ održana je jučer, 29. prosinca 2022. godine u Gradcu s početkom u 12 sati.

Projekt je predstavila voditeljica Izabela Karamatić te okupljene upoznala sa projektnim aktivnostima. Vrijednost projekta je 642.000,00 kuna, 85.208,04 €.

Naglasila je kako je projekt sufinanciran u 100 % iznosu iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz proračuna Republike Hrvatske (15%). Trajanje projekta je 8 mjeseci, od 11. kolovoza 2022. do 11. travnja 2023. godine.

Nositelj projekta je Općina Gradac, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Split i Centar za socijalnu skrb Makarska.

Cilj projekta je doprinijeti povećanju stope teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja. Također cilj je zapošljavanjem osnažiti i unaprijediti radni potencijal 13 teže zapošljivih žena u općini Gradac (s naglaskom na starije od 50 godina) s nižom razinom obrazovanja, kao i poboljšati razinu kvalitete života za najmanje 78 krajnjih korisnika.

Kako je na konferenciji predstavljeno, krajnjim korisnicima se pruža svakodnevna pomoć u dostavi namirnica, primpremi obroka u kućanstvima, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlaćenju, brizi o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji kao i pružanju podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo.
Iz projekta se sufinancira sto posto plaće voditelja projekta na 8 mjeseci, koji je zaposlenik Općine Gradac, plaće za 13 nezaposlenih žena tijekom 6 mjeseci te kućanske potrepštine za svakog krajnjeg korisnika kroz 6 mjeseci.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Gradac Matko Burić. On je istaknuo važnost ovog kao i svih projekata koji se provode na području općine. Zahvalio se svima koji sudjeluju na projektu i naglasio kako, i ubuduće, ovako hvalevrijedni projekti mogu računati na potporu Općine te kako će Općina sigurno prijaviti i iduću fazu čim se raspiše novi Poziv.