0

Osnovna škola Vladimira nazora u Pločama i ove je godine sudjelovala u Večeri matematike koju organizira Hrvatsko matematičko društvo.
Večer matematike održala se 2. prosinca 2022. godine s početkom u 17.30 sati. Nastavnice Božana Radaljac i Gabrijela Šimović su organizirale niz interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici, a koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.

Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike, te poticaj učenicima za nastavak matematičkog obrazovanja. Djeca su zaista uživala u zabavnoj i zaigranoj atmosferi. Popraćeno matematičkim zadacima, igralo se „Čovječe ne ljuti se“, slagali su se tangrami, penjalo se na Eiffelov toranj, skakale su žabice i još dosta toga.

Najzanimljivija je ipak bila matematička tombola, bogata vrijednim nagradama za koju je zaslužan sponzor Školska knjiga.
Kako kažu organizatori, najveća pohvala su im bila vesela i zaigrana lica učenika tijekom cijele večeri, a najčešće pitanje je bilo kada će sve ponoviti.

Više u kategoriji Izdvojeno