IzdvojenoSport

Odobrena sredstva za projekt Cikloturistička destinacija Polje Jezero

0

Turističkoj zajednici Grada Ploča u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Grada Vrgorca i Općinom Pojezerje odobrena su sredstva iz Fonda za udružene turističke zajednice za projekt Cikloturistička destinacija Polje Jezero.

Cilj projekta je turistički valorizirati poljoprivredu kao glavnu gospodarsku granu ovoga područja i u vidu jednodnevnih izleta sa uključenom outdoor i eno-gastro ponudom povezati je s Makarskim primorjem.

Projekt je započeo 2020. godine i odvijao se u nekoliko faza: analiza terena, trasiranje biciklističkih staza i točki interesa te izgradnja cikloturističke infrastrukture s obilježenim stazama i odmorištima u koji je do sada uloženo 175.000 €. Veliku financijsku i logističku podršku u realizaciji ovog projekta pružaju Grad Ploče i Grad Vrgorac.

Na natječaj su prijavljena dva projekta, “Cikloturistička destinacija Polje Jezero – izrada i postavljanje informativnih tabli” i “Prijevod i tisak karte i brošure” za koja su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 24.600 €.

Prvi projekt je vrijednosti 14.600,00 € pri čemu postavljanjem informativnih tabli cikloturistička destinacija Polje Jezero postaje suvremena i inovativno osmišljena cikloturistička destinacija čiji će se prirodni resursi valorizirat na način da će se produžiti sezona, otvoriti nova tržišta, snažnije aktivirati ponuda komplementarnih usluga (eno, gastro, smještaj) i ojačati turistički brend. Polje Jezero na taj način treba postati konkurentno outdoor odredište s ponudom prilagođenom agencijskim grupama ili individualnim posjetiteljima.

Drugi projekt je vrijednosti 10.000,00 €. Dvojezičnu brošuru i kartu potrebno je tiskati u količini koje podmiruju potrebe TZG Ploče, TZG Vrgorac i Općine Pojezerje kao i agencija s područja cijele Makarske rivijere koje već organiziraju izlete u naš kraj.