IzdvojenoRegija

NIŠTA OD POVRATKA ZIME Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i do kraja mjeseca

0

Foto: Martin Burić

Tek nešto manje od dva tjedna nas dijeli od kraja klimatološke zime. Dani su sve dulji i polako možete razmišljati o “oproštaju” od zime. Tim više jer prognostički modeli upućuju na to da nas zima polako – ali sigurno napušta, piše Rade Popadić za Dalmaciju danas.

To naravno ne znači da neće biti prodora i zahlađenje sljedećih mjesec dana, no ona prava, višednevna zima u Dalmaciji je sve manje vjerojatna.

O tome svjedoče i izgledi vremena do kraja mjeseca. Naime, stabilno će se zadržati u danima pred nama uz postupan lagan porast temperature zraka. U drugoj polovici sljedećeg tjedna prognostički modeli jednostavno još “ne znaju” kuda bi krenuli. Za sada je moguće da bi u Dalmaciji moglo pasti nešto kiše i tu uz jugo i levant…

Danas nas očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme. Ujutro je ponegdje moguća magla. Bit će tiho ili uz vrlo slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka od -1 do 9°C. Najviše dnevne od 11 do 16°C.

Djelomično sunčano i suho bit će u subotu. Ujutro je mjestimice moguća magla. Bit će tiho ili z vrlo slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka od -1 do 9°C. Najviše dnevne od 11 do 16°C.

Nešto više oblaka očekuje nas u nedjelju. U većini krajeva bit će suho, no lokalno može biti pokoje kišne kapi popodne. Tiho ili vrlo slab vjetar. Najviše dnevne od 12 do 17°C.

Stabilno će biti u prvom dijelu sljedećeg tjedna. Temperature zraka bit će u laganom porastu pa će u mnogim predjelima prelaziti ugodnih 15°C.