0

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je radove u sklopu izgradnje stonske obilaznice, završne faze projekta „Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom“.

– Završetak posljednje dionice koja je duga malo manje od 8 kilometara planirano je otprilike prije Uskrsa tako da vjerujem da će nakon završetka radova koji su u završnoj fazi procedura tehničkog pregleda i svega onoga što treba napraviti prije samog otvaranja i puštanja u promet posljednje dionice biti navrijeme i kako treba. Naravno, tu uključujemo i Ministarstvo graditeljstva i državne imovine koje će se sad u posljednjoj fazi uključiti. Time će ovaj projekt biti završen.

To je jedan od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj koji je obilježio prve godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji i najveći projekt koji je iz prometa u koheziji u ovoj omotnici koja završava krajem ove godine tako da zahvaljujem Hrvatskim cestama koje su uspješno vodile ovaj projekt i vode ga prema kraju. Naravno, zahvaljujem i Županiji i Gradu Dubrovniku i svima onima koji su nam pomogli da realiziramo ovaj najveći infrastrukturni projekt. Pelješki most je tu, ponosni smo i sretni da ga imamo i da završavamo ovaj projekt, izjavio je Butković, prensoi Slobodna Dalmacija.

Također, najavio je kako će most u Omišu biti gotov do kraja godine, negdje u jesen. Dodao je da projekt napreduje kako treba.

Ministar je otkrio kako u slučaju slučaja jahte Irine Vu nema nikakvih novosti.

– Propuste koje smo utvrdili iznio sam na tiskovnoj konferenciji prije otprilike dva tjedna i nakon toga zaista više ništa ne znam. Istraga se vodi dalje, to rade neke nove institucije. Odgovornost Ministarstva je da se takva situacija, što se nas tiče, više nikad ne ponovi jer je stvarno suluda, kazao je Butković.

Predsjednik Uprave Hrvatske cesta Josip Škorić također se obratio predstavnicima medija.

– Neću reći prevg travnja da ne kažete da je prvotravanjska šala, ali 30. ožujka će, po dinamičkom planu, sve biti završeno te obavljen tehnički pregled. Nakon obavljenog tehničkog pregleda bit će puštena u promet i ova posljednja dionica od 7, 9 kilometara koja je manja od ostalih, ali vrlo kompleksna. Što se stanja radova u ovom trenutku tiče, svi objekti su u visokoj fazi gotovosti, izuzev prvog tunela gdje se još uvijek rade radovi na centralnoj odvodnji i zapravo će i oni vrlo brzo biti završeni i onda će se krenuti u asfaltiranje. Drugi tunel je, što se tiče tehničkih i betonskih radova, završen, a radi se montaža rasvjete i instalacije. Radovi će biti završeni navrijeme, rekao je Škorić te dodao:

– Objektivno, u okolnostima u kojima danas građevinska operativa i svi mi skupa radimo, kad gledamo sve te okolnosti onda možemo biti vrlo zadovoljni. Malo je bilo eskalacije cijena, sve to što se događalo na tržištu je posljedica rata u Ukrajini i covida i to je ostavilo traga na rokovima, ali mislim da su oni apsolutno prihvatljivi. Mislim da ćemo svi biti zadovoljni, rekao je predsjednik Uprave HC-a.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića obilasku su nazočili i predstavnici Hrvatskih cesta te regionalne i lokalne vlasti s područja Dubrovačko-neretvanske županije, piše Dubrovački vjesnik.

Više u kategoriji Izdvojeno