Regija

NEPOVOLJNE VREMENSKE PRILIKE UTJEČU I NA PROMET U prekidu trajektne i katamaranske linije, odroni na cestama, prometne nesreće

0

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Magla smanjuje vidljivost u unutrašnjosti. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima kroz unutrašnjost, piše Dalmacija danas.

Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog prometne nesreće između tunela Mala Kapela i odmorišta Modruš (102.km) u smjeru Zagreba i na 212.km između čvora i tunela Sveti Rok u smjeru Dubrovnika vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, izvijestio je HAK.

Na autocesti A1 na 413+000 km između čvora ŠESTANOVAC i čvora BLATO NA CETINI u smjeru Zagreba zbog oštećenja ceste vozi se uz ograničenje brzine 100 km/h.

Zbog oštećenja kolnika na Jadranskoj magistrali (DC8) na mostu Bistrina kod Stona te zbog odrona na županijskoj cesti ŽC6260 u mjestu Blato na Cetini vozi se jednim trakom, naizmjence, uz privremenu regulaciju prometa (semafore).

Pomorski promet

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektna linija Prapratno-Sobra;

katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Lastovo-Korčula-Dubrovnik, Dubrovnik-Šipan-Mljet, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split – Bol – Jelsa (s polaskom u 16:00 h iz Splita);

brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak i Komiža-Biševo.

Foto: Leonardo Della Vega