GradIzdvojeno

NAKON ŠTO JE USTAVNI SUD UKINIO UREDBU Mišo Krstičević spajanje vodovoda ne smatra lošim rješenjem

0

Nakon što je Ustavni sud ukinuo uredbu o uslužnim područjima kojom je bila određena integracija isporučitelja vodnih usluga iz Metkovića, Ploča, Vrgorca i Opuzena, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević je ustvrdio kako je, s obzirom na tu činjenicu, u ovom trenutku, prije nego se donese nova uredba, nezahvalno govoriti o tome kako će se i kada integracija vodovodnih tvrtki u Hrvatskoj nastaviti.

Podsjetimo, Ustavni sud je Vladi dao rok do 15. srpnja za donošenje nove uredbe. Prethodnom uredbom je bilo predviđeno da se vodovodne tvrtke s područja doline Neretve i dijela Splitsko – dalmatinske županije, tzv. uslužnog područja 38, pripoje pločanskom Izvoru, a tome se žestoko protive u Gradu Metkoviću.

Dok iz metkovske gradske uprave tvrda da uslužno području 38 nije smisleno te da će sve napraviti da do tog spajanje ne dođe, gradonačelnik Ploča Krstičević smatra da je potrebna zajednička suradnja.

– U slučaju da se integracija nastavi na isti način nakon donošenja nove uredbe, naš će stav biti isti kao i do sada, a taj je da je, ako je integracija nužna, u interesu svih građana s uslužnog područja – kazao je Krstičević.

Ostatak razgovora pročitajte na portalu Južni.