IzdvojenoSport

MATE MAJSTORE! ‘Mali’ iz Otrić Seoca, dijete Jadran Luka Ploče ‘zakucao’ Manchester City!

0

Čudo u Poljudu, juniori Hajduka su u četvrtfinalu europske UEFA Lige prvaka! Dobili su vršnjake Manchester Cityja u svom domu s 2:1, a drugi pogodak za ‘Bile’ će posebno pamtiti hrvatski jug. Postigao ga je ‘mali’ iz Otrić Seoca, Mate Antunović, kako je Slaven Alfirević, pero Slobodne Dalmacije, istaknuo: pravi centarfor, klasična “devetka”, ali mobilnog tipa, nije sidraš, daleko od toga. Sa centralne pozicije rastrči se lijevo, desno… Visok je 187 centimetara, dešnjak, ali se služi odlično i lijevom nogom.

Antunović će za dva dana, 3. ožujka, proslaviti 19. rođendan. Došao je u Hajduk u ljeto 2018. godine, kad je između ponude Dinama i mogućnosti da dođe u Hajduk znakovito kazao u obitelji: ‘Zove me Hajduk, nema dileme, ćaća, ja ću u Hajduk!’

Dovoljan znak da obitelj Zdravka Antunovića prelomi u sebi i iz Otrić-Seoca preseli u Split. Otac Zdravko, i sam nekoć darovit centarfor koji je igrao za Neretvu i Dubrovnik, posao carinika nastavio je u Splitu i napustio svoje mjesto gdje je živio i Ploče u kojima je službovao.

Mate Antunović je rođen u – Metkoviću, kazat će oni koji znaju, da je tamo rodilište i u Metkoviću se rađaju svi iz toga okruženja, premda su Antunovići iz Otrić-Seoca sasvim blizu Ploča, rekli bismo na pola puta između Vrgorca i Ploča. Otrić-Seoci, sjedište je općine Pojezerje, u blizini su neposrednoj Kobiljača, Dusina, Staševica, Veliki i Mali Prolog… Sam Mate igrao je za Jadran iz Ploča, osnovnu školu je pohađao i završio u Otrić-Seocima, a tata Zdravko ga je redovito vozio na treninge u Ploče.

U redovima Jadrana zapazio ga je Dinamo, zapazio ga je i Hajduk. Nino Bule, tada u Dinamu poveo ga je na turnir s “modrima”, a Ante Bašić iz Hajduka koji ga je pocrtao na turniru u Makarskoj predložio ga je “bijelima”. Za Matu nije bilo dvojbe. Nakon turnira s “modrima” rekao je da dolazi u – Hajduk. Srce ne možeš prevariti….

Ima toga još iz priče koju je na stranicama ‘Slobodne’ ispričao početkom ove godine Alfirević kad je Mate odrađivao pripreme s prvom momčadi. I dva mjeseca poslije, prvog dana ožujka, Mate je u 33. minuti izludio svog čuvara, kako ga je izvozao i potom poslao loptu u mrežu za 2:0. Hajduk je poveo u 24. minuti kad je Brajković iz daljine pogodio. I tu je Mate umiješao prste. Manchester City je prepolovio zaostatak u zadnjoj minuti prvog poluvremena, ali to je bilo sve što je uspio.

Juniori Hajduka slave, ponosni su i Otrić Seoci odakle je strijelac drugog pogotka, Jadran Luka Ploče gdje je počeo karijeru, eto sunca na Poljudu nakon dugo vremenu, a dan uoči super važne utakmice prve momčadi u Osijeku u borbi za Rabuzinovo sunce, četvrtfinala Kupa Hrvatske, ostanka u igri za trofej.

Mali ‘Bili’ će, da ne zaboravimo, u četvrtfinalu na boljeg iz ogleda Borussija Dortmund – PSG! Mate Antunović i ekipa su među osam najboljih u Europi!

Piše Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik