Sport

Marko Livaja najbolji sportaš Dalmacije: Nadam se da ćemo ovdje konačno donijeti titulu

0

Još jedno individualno priznanje stiglo je u vitrinu Marka Livaje. Najbolji igrač i strijelac Hrvatske nogometne lige proglašen je i najboljim sportašem Dalmacije u protekloj godini.

No svjestan je i sam Livaja kako individualna priznanja u kolektivnom sportu malo vrijede, broje se trofeji…

– Nisam očekivao da ću biti izabran. Do sada sam uglavnom dobivao nagrade koje su bile vezane uz nogomet, ovo je prva nagrada koju sam dobio u konkurenciji kolega iz drugih sportova, i stvarno mi je čast biti u društvu sportaša koji su osvajali olimpijske, svjetske i europske medalje. Mislim da je njima puno teže, da nemaju tako dobre uvjete kao mi, a i prepušteni su sami sebi, u kolektivnom sportu je ipak drukčije – kazao je Livaja za 24 sata, koji je naslijedio cijelu plejadu sportaša koji su se okitili ovom laskavom nagradom, a prvi među njima bio je njegov legendarni igrač Hajduka Bernard Vukas.

– Čast je primiti ovu nagradu, ona mi je dodatni poticaj da radim još više i da pomognem klubu da postigne što bolje rezultate. Nadam se da ćemo u Dalmaciju donijeti ono što svi priželjkujemo, a to je naslov prvaka.

Poraz u Puli već je polako zaboravljen, Hajduk se okrenuo pripremama za jadranski derbi, u nedjelju u 17:30 na Poljudu gostuje Rijeka.

– Bilo bi dobro zaboraviti poraz iz Pule, ali Istra je još uvijek u mislima… Nadajmo se da je taj poraz djelovao na nas, punih pet mjeseci nismo bili poraženi i možda nas taj korak unatrag koji smo napravili u Puli probudi i da nakon njega napravimo dva koraka naprijed već u nedjelju protiv Rijeke – kaže Livaja za 24 sata i dodaje:

– Rijeka je dovela dosta novih igrača, imaju i novoga trenera s novim pristupom, sigurno da će nam biti teško, ali derbi je utakmica koja se igra s posebnim žarom. Očekujem našu dobru utakmicu, pred našim navijačima i vjerujem da ćemo se u nedjelju vratiti na naš uobičajeni put pobjeda.