IzdvojenoSport

MARATON MIRA Ruđo Bošković poziva da im se pridružite na 45 km dugoj dionici Metković-Čapljina-Stolac

0

II. Maraton Mira je memorijalni međunarodni maraton, povezuje dvije države, tri župe i tri grada, točnije – grad Metković, grad Čapljinu i grad Stolac. Ima za cilj poslati poruku mira, poruku tolerancije i zajedničkog suživota, a trči se u spomen na poginule branitelje.

Maraton se trči glavnom magistralnom cestom od Metkovića do Stoca uz pratnju PP Metković/PP Čapljina/ stazu dugu 45 kilometara trčati će atletičar iz Metkovića – Ruđer Bošković Ruđo – član AK Sanus Motus Mostar BiH, inače idejni začetnik maratona, rođeni Stočanin te trkač sa DiabetesTy1, maraton je zavjetnog tipa te nema natjecateljski ni prijavni karakter.

Uz Ruđera će na zadanim dionicama kroz maraton trčati i njegovi kolege atletičari, Darijo Tošić i Biljana Taslak (Metković), Marin Šutalo i Mustafa Zilić (Stolac), Smiljenko Vekić (Opuzen) i Luka Rajčević (Dubrovnik).

Start drugog maratona mira je u Metkoviću 13.01.2024 / subota / u 08:00h pored spomenika hrvatskih branitelja na trgu Kralja Tomislava u Metkoviću, nakon starta trči se preko Lučkog Mosta, kroz Luku Metković prema graničnom prijelazu GP Gabela Polje Jurashop.

Trči se velikim pravcem na brijeg u Gabeli, zatim preko mosta na Tresani, ulazi se u Višiće( kratko zaustavljanje – pored škole) glavnom magistralnom cestom, kroz Čeljevo, Klepce, te se nakon toga na prvom kružnom toku ( rotoru) ulazi u grad Čapljinu.

Dolaskom do čapljinskog autobusnog kolodvora, maraton ide ka Trgu Hrvatske Slobode( kratko zaustavljanje), maraton se tada okreće, i trči se nazad u smjeru mosta dr.Franje Tuđmana, preko velikog cestovnog uspona na Modrič, kroz Domanoviće, Bobanovo Selo, Crniće-Aladiniće, na mjestu “Pileta“ ulazi se u selo Dubrave –Donja Greda, te se izlazi na Maslinama, velikom nizbrdicom kroz Poprate, Radimlju, ulaskom u grad Stolac trči se do platoa Crkve sv.Ilije gdje je ujedno i cilj samog maratona, ukupna dužina cca 45 kilometara.

Izvor: Hercegovački portal

Drugo izdanje Maratona Mira ima i svoje točke stajanja, tj obilježavanja, pozivam sve one koji mogu da odaju počast skupa sa nama na sljedećim stanicama :

🔅Metković – Spomenik hrvatskim braniteljima
08:00h

✳️Višići – Osnovna Škola – igralište
08:35

❇️Čapljina – Trg Hrvatske Slobode
09:05

🌟Stolac – Pastoralni Centar i Careva Džamija
11:30-12:00h

Maraton Mira – 13.01.2024 – 08:00h

Metković 🇭🇷 – Čapljina – Stolac 🇧🇦