IzdvojenoLuka Ploče

Luku Ploče posjetila ekskurzija učenika Mašinsko saobraćajne mješovite srednje škole Bihać

0

Jutros je Luku Ploče posjetila ekskurzija učenika Mašinsko saobraćajne mješovite srednje škole Bihać. Četrdeset učenika, koji su trenutno na trodnevnoj stručnoj ekskurziji, u pratnji profesora Sanimira Jogića i Mirele Harbaš – Bećirspahi, jedan dan su posvetili posjeti Luci Ploče d.d.

Primljeni su u upravnoj zgradi gdje ih je primio Ante Radaljac, voditelj Odjela za logistiku i projektnu analizu, koji im je održao prezentaciju o Luci Ploče, njenoj izvrsnoj prometnoj povezanosti te povoljnoj geostrateškoj poziciji na čvorištu važnih industrijskih puteva koja čine Luku Ploče nezaobilaznom spojnicom Jadrana, Mediterana i srednje Europe. Također su im pokazane tehničke i operativne mogućnosti luke.

Nakon toga učenicima su u samoj luci, od strane voditelja Ante Carevića i Dragana Barbira, prezentirane operativne i tehničke mogućnosti novog terminala rasutih tereta i kontejnerskog terminala.

Učenici su u pratnji profesora i domaćina obišli obale, dizalice gdje im je pokazana ostala oprema te im je objašnjeno i pokazano funkcioniranje terminala.