Politika i gospodarstvo

KREĆE POTRAGA ZA KUHARIMA Iz Ministarstva garantiraju topli obrok u svakoj školi, ali tek 2027. godine

0

Škole u cijeloj državi bit će spremne za pripremu i podjelu toplih obroka tek 2027. godine. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja kazali su kako je u završnoj fazi poziv za financiranje izgradnje, dogradnje, adaptacije i opremanja osnovnih škola za izvođenje jednosmjenske nastave, koji će biti raspisan tijekom ovog mjeseca.

– Time bi se do 2027. godine trebalo osigurati da sve škole imaju uvjete za pripremu i posluživanje toplih obroka učenicima u školama. Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti osigurano je 2,28 milijardi kuna za izgradnju, dogradnju i rekonstrukciju škola za prelazak u jednosmjenski rad – najavili su iz nadležnog ministarstva.

Premda se, prema najavama nadležnog ministarstva, prognozira da bi škole trebale biti spremne do 2027. godine, suradnja lokalnih i nacionalnih vlasti rijetko je dala brza i efikasna rješenja. U međuvremenu, dok se usklade sve razine vlasti i uvijek komplicirana birokracija, djeca će se najesti suhih obroka dok se obrazovne ustanove prilagode boljem standardu.