0

Jučerašnji dan donio je pad temperature zraka i Dalmaciji, donoseći tako prve ranozimske temperature zraka i tek mjestimice u višim predjelima malo snijega.

Odmicanjem ciklone dalje na jugoistoka nastupila je stabilizacija vremena koju mnogi željno iščekuju. Svim je poznato da nas od početka mjeseca prate vrlo česte, a povremeno i obilne oborine. Obilne kiše podigle su razine rijeka, ali dovele organizatore adventskih zbivanja u nezavidnu situaciju.

Bez obzira na to što ni novi tjedan ne donosi idealne vremenske prilike, prognoza sadržava znatno više suhog vremena u odnosu na prošli, a udrugom dijelu tjedna ponovno će osjetno zatopliti.

Kako prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas, danas nas očekuje poluoblačno i suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura, jača u početku podno Velebita, a popodne sjeverozapadnjak koji na moru povremeno može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 0 do 10°C, a najviše dnevne od 5 do 12°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će u utorak. Navečer tek ponegdje na moru i uz obalu vrlo slaba kiša, u Zagori može biti i padanja slabog snijega. Puhat će slaba bura i levant. Jutro hladnije, pa je u Zagori moguć slab mraz. Najviše dnevne temperature od 3 do 11°C.

Srijeda ponovni donosi oblačnije vrijeme. Većinom suho, ali ponegdje može biti pokoje kišne kapi. Navečer na sjevernom Jadranu i dijelu srednjeg slaba kiša. Bura će okretati na jugo i levant. Danju malo toplije, a navečer osjetno toplije u odnosu na utorak.

U četvrtak pretežno oblačno. Na sjevernom Jadranu kiša će biti česta, lokalno i obilna. U Dalmaciji će kiše najviše biti na sjevernom dijelu, drugdje znatno manje. Puhat će umjereno do jako jugo koje će prema večeri pojačati. Osjetno toplije, najviše dnevne temperature od 9 do 16°C.

U petak oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će jako jugo, navečer na moru s vrlo jakim do olujnim udarima. Bit će toplo za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 17°C.

U subotu još u početku može biti kiše, zatim prestanak oborina i razvedravanje. Jako jugo puhat će ujutro, popodne će prestati i na sjevernom Jadranu okrenuti na buru. Bit će malo svježije u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano iz slabu buru i umjereno hladnije. Iako je nezahvalno najavljivati, prognostički materijali sugeriraju povećanu mogućnost da i početak sljedećeg tjedna bude u znaku suhog, a u Dalmaciji i natprosječno toplog vremena.

Više u kategoriji Regija