0

Šest tjedana zabave i četrdesetak događanja tijekom Adventa u Pločama koštat će 295.145 kuna. Kako su za portal Južni rekli u pločanskoj gradskoj upravi, taj iznos obuhvaća cjelokupni program, dekorativnu rasvjetu grada i drugi blagdanski dekor, zatim najam bine, razglasa, te blagdanske poklone za djecu.

Grad Ploče je ove godine organizirao adventski program u suradnji s pločanskim Pučkim otvorenim učilištem, Turističkom zajednicom Grada Ploča i Radijom Ploče te se mogu pohvaliti nikad bogatijom i raznolikijom ponudom. Organizatori vjeruju kako će sve generacije naći nešto za sebe.

Glazbeni dio je uglavnom u znaku popularne dalmatinske glazbe, a većina događanja organizira se u parku na rivi.

Iako ne organiziraju Doček nove godine, Pločani imaju Doček prije dočeka u petak 30. prosinca, a na kojem će ih zabavljati Jasmin Stavros. Upravo je Stavrosov honorar najveća stavka u ukupnom advenskom izdatku i iznosi 45 tisuća kuna u neto iznosu.

Koncert Jasmina Stavrosa bit će besplatan za Pločane i njihove goste, ali se za nastup Marka Škugora u Domu kulture plaćala karta i to u iznosu od sto kuna. Nakon Stavrosovog, Škugorov honorar sljedeća je po visini iznosa stavka u adventskom troškovniku organizatora te, prema informaciji iz pločanske gradske uprave, iznosi 35 tisuća kuna, također u neto iznosu, piše portal Južni.

Više u kategoriji Grad