IzdvojenoRegija

KAKVO IZNENAĐENJE Kakvo nam vrijeme donosi blagdanski vikend?

0

Prekjučer je u 22 sata i 47 minuta zima počela i kalendarski, no od zimskog vremena do daljnjega nema ni “z”. Sinoptička situacija nad Europom je takva da dominira zapadno visinsko strujanje, odnosno ono s Atlantika prema istoku, a to nam donosi natprosječno visoke temperature zraka.

Tako će biti i u dane nadolazećeg vikenda. Dobra vijest za mnoge je da će i Badnjak i Božić proći u znaku suhog vremena i natprosječne topline.

Danas će biti umjereno do znatno oblačno i u većini predjela suho. Puhat će slab vjetar različitih smjerova ili će biti tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 7 do 12°C, a najviše dnevne od 10 do 16°C, prognozira Rade Popadić za Dalmaciju danas.

Djelomično sunčano i suho bit će u subotu. Vjetar slab promjenjivih smjerova ili će biti tiho. Minimalne jutarnje temperature zraka većinom od 5 do 11°C, a najviše dnevne od 10 do 16°C.

U badnjoj noći suho i uglavnom vedro uz neznatan vjetar. Očekivane temperature zraka u ponoć možete vidjeti na ovoj karti:

Nedjelja (Božić) proći će u znaku suhog vremena, tek povremeno uz povećanu naoblaku, osobito ujutro. Bit će tiho ili uz slab vjetar promjenjivog smjera. Jutarnje temperature bez veće promjene, najviše dnevne znatno više od normale za dio godine, većinom od  12 do 17°C. Tako će Božić biti topao kao rijetko kada do sada.

Suho i natprosječno toplo bit će i u ponedjeljak.